Сьогодні:

Вхід для методистів ВІППО 

Останні новини:

Новини ВІППО » На головну

Семінар-практикум учителів мистецтва

Січ 23
30
Переглянути фото події

Відповідно до плану роботи ВІППО на 2023 рік у січні проведено семінар-практикум учителів мистецтва закладів загальної середньої освіти з теми «Інноваційний зміст застосування цифрових освітніх технологій у процесі навчання мистецтву»


Цифровізація суспільства та розвиток інформаційних технологій потребують перегляду та оновлення процесу підготовки фахівців різних галузей у напрямі входження України до європейського простору. Адже їх професійний рівень повинен бути еквівалентним тенденціям, які відбуваються в цифровому суспільстві. Концепція Нової української школи підкреслює, що наскрізне застосування цифрових освітніх технологій в освітньому процесі має стати інструментом забезпечення успіху нової української школи.

У семінарі взяли участь: Червінська Наталія Леонтіївна, методист відділу освітньої та інноваційної діяльності ВІППО, Рубльова Наталія Олександрівна, заступник директора з навчально-педагогічної та освітньо-проєктної діяльності ВІППО, старший викладач кафедри педагогіки та психології ВІППО, Рудь Оксана Володимирівна, старший викладач кафедри менеджменту освіти ВІППО, Гісь Ігор Володимирович, методист відділу інформаційних технологій та дистанційної роботи ВІППО, Грицина Оксана Миколаївна, учитель мистецтва Мервинського ліцею Берестечківської м/р, та вчителі мистецтва ЗЗСО.

 

На семінарі розглянуто змістові, організаційні та технологічні особливості дистанційного навчання; можливості використання хмарних сервісів Google та сучасних інтернет-технологій на різних етапах уроку. Презентовано вебсервіси, що сприяють активному розвитку цифрових компетентностей педагогічних працівників та учнів та дають змогу суттєво вдосконалити систему освіти. Звернено увагу на розвиток медіаінформаційної компетентності у НУШ. Учасники опрацювали практичне застосування вебсервісів для створення мультимедійного, інтерактивного контенту для комунікації, спільної роботи та візуалізації  навчання.

По завершенню семінару-практикуму педагогам надіслано у Google Classroom рекомендаційні матеріали щодо впровадження цифрових технологій в освітній процес.

Дякуємо усім, хто долучився до участі в семінарі. Зичимо нам усім ПЕРЕМОГИ! Міцного здоров’я, добробуту, миру та добра в кожній оселі. 

 

Наталія Червінська, методист ВІППО