Сьогодні:

Вхід для методистів ВІППО 

Останні новини:

Новини ВІППО » На головну

Семінар-тренінг «Формування безпечного освітнього середовища»

Тра 23
11
Переглянути фото події

10-11 травня 2023 року відділ практичної психології та соціальної роботи провів семінар-тренінг «Формування безпечного освітнього середовища». У заході взяли участь педагогічні працівники закладів освіти Камінь-Каширської міської ради.

 

З учасниками семінару працювали: Казмірчук Н. М., методист відділу практичної психології та соціальної роботи ВІППО, і Турчина Л. І., старший викладач кафедри педагогіки та психології ВІППО.

Казмірчук Н. М. висвітлила питання організації протидії та попередження булінгу у закладах освіти. У ході практичної роботи учасники семінару розглянули типові ознаки цькування, з’ясували, чим відрізняється цькування від звичайної сварки чи конфлікту, прослідкували етапи перебігу цькування - від зародження до найвищої точки загострення, ознайомилися з комплексним підходом до попередження та протидії цькування та розробкою плану заходів, спрямованих на запобігання та протидію цьому негативному явищу.


Турчина Л. І., старший викладач кафедри педагогіки та психології ВІППО, акцентувала увагу на адаптації особистості в освітньому просторі в умовах війни. Розглянуто ресурси адаптації усіх учасників освітнього процесу в сучасних умовах, сформовано компетентності педагогів із забезпечення психологічної безпеки учнів в умовах війни, надання першої психологічної допомоги.

 

Казмірчук Н. М., методист відділу

практичної психології та соціальної роботи  ВІППО